Kanoter

Alla kanoter är rymliga, bagage och campingutrustning kan enkelt tas med.

Dessutom är alla kanoter bra för nybörjare. De är mycket stabila och lätta att styra.

Utrustning

Varje kanot kommer med grundläggande utrustning.

Detta består av:

- Vattentät flytande behållare för tex mobil och plånbok

- Flytvästar


Instruktion

Innan ni ger er ut på vattnet ger vi er en kort introduktion och vägledning om kanotens användning och några bra tips och tricks om ni vill.Turer

Halvdagstur

Du kan göra en härlig tur på vår närmaste sjö, Acksjön. Denna sjö erbjuder det perfekta tillfället att tillbringa några timmar på vattnet. Det finns också möjlighet att grilla på grillplatsen i den närliggande skogen eller vid grillplatsen vid båtbryggan. Sjön ligger vackert inbäddad mellan kullar och skog. Djurlivet är varierat, och du kan upptäcka mycket här. Du kan till exempel iaktta bävrarnas arbete, eller titta på tranorna som besöker oss varje år och som strövar över fälten med sina unga.

Vänligen Iaktta på avstånd och undvik att störa!

Du hämtar kanoten hos oss + en liten vagn så du själv kan dra kanoten med dig ner till Sjön, som ligger cirka 500 meter bort.


Flerdagsturer

Vi kan även ge dig tips om turer som går i flera dagar. Det finns flera vackra turer i närheten beroende på hur många dagar du vill vara ute. Du är välkommen att kontakta oss med dina önskemål och vi kan erbjuda dig några förslag på resväg. Naturligtvis kan du också själv gå på upptäcktstur. Vi är alltid glada att ta emot nya idéer och erfarenheter. 

Älven "Klarälven", som slingrar sig från norr till söder, är mycket lämplig för flerdags turer. Det finns också två mycket bra alternativ som först börjar på en sjö och sedan vidare ut på älven. Detta ger dig en varierad och spännande kanottur. 

Dagstur

Det finns många olika vackra sjöar i närheten som erbjuder något för alla. Vi ger dig gärna tips om olika turer och hjälper dig hitta det som just du söker.

Följande lista visar bara några av möjligheterna.

Det finns till exempel Molkomssjön med barnvänlig badstrand och närhet till affär.

Eller de två systersjöarna Västra Örten och Östra Örten, som är kända för sina bra fiskeområden. Västra Örten har på sin norra sida en fantastisk strand och grillplats.

Om du letar efter frid och avskildhet hittar du det på Alsterns klara vatten.